Saros Tanıtım

Saros Körfezi Nerede ?

Trakya topraklarinin Ege Denizi’ndeki kiyisi Saros Körfezi, tertemiz kumsallarla kapli bir kiyi serididir. Saros Körfezi Ege’nin belki de en temiz denizine sahiptir. Saroz Körfezi dünya üzerinde kendi kendini temizleyen 3 denizden biridir.


(Uydudan Saros Körfezi)
Önceki yilarda daha çok Trakya insanin bildigi ve tercih ettigi Saros Körfezine artik Istanbul basta olmak üzere ülkemizn 4 bir yanindan insanlara ragbet etmekte.

Özellikle Marmara Denizi'nin kirlenmesi sonucunda arayisa baslayanlar, Ege Denizi'nin en kuzeyinde yer alan bakir Saros Körfezi kiyilarina hayran kaliyorlar.Kesan üzerinden ulasilan Saros Körfezi yerlesim bölgeleri içinde en çok konaklanan bölgeler ise Enez, Erikli ve Yayla olarak göze çarpmakta. Enez, sadece sahili ile degil, binlerce yillik yerlesim bölgesi olmasindan dolayi antik bölgeleri ve arkeolojik kazi alanlari ve ayrica Manyas Gölünden sonra Türkiye'nin en genis kus barinma alani olan Gala gölü ile ilgi çekmekte. 

Saros körfezi, bir körfez olmasina ragmen kendi kendini temizlemesi ve etrafinda yogun yerlesimlerin bulunmamasi ile çok uzun yillar belki de hiç bir zaman kirlenmeyecek nadir denizlerden birisi . Yilda üç defa ve ayni zamanda olmak üzere, subat, nisan ve temmuz aylarinin 15. veya 18. günü baslayip, 25. veya 28. günü sona eren körfezin kendi kendini temizlemesi isleminde tabanda soguk su ve yüzeyde sicak suyun yarattigi akintilar körfezi içine atilan tüm artik ve atik maddelerden kurtariyor. Saros Körfezi, 144 çesit balik, 78 tür deniz bitkisi ve 34 tür süngere evsahipligi yapan, su alti zenginlikleri ile dolu ve sualti etkinlikleri ile ilgilenenler için oldukça önemli bir bölge. Saros körfezi ayrica; dünyada windsurf sporuna müsait 3 denizden birisi olarak kabul ediliyor. Saros içerisinde en sosyal ve gelen yerli - yabanci turisti en iyi sekilde agirlayabilecek bir tek bölge ERIKLI sahildir. 1974 Yilinda 800 – 1000 arasi bir nüfusa sahip bölge bugün, yaz dönemi içerisinde neredeyse 50,000’i bulmaktadir. Su anda Erikli’de Turizm bakanligina bagli 3 adet Otel, Kesan belediyesi denetiminde 7 adet pansiyon ve apart otel olmak üzere yaklasik 340 yatak sayisina ancak ulasilabilmektedir. Fakat Ev pansiyonculugunun son yillarda asiri ragbet görmesi, gizli yatak sayisini 3000 civarina tasimaktadir. 

Erikli Günlük Ev Kiralamak için bizimle irtibata geçebilirsiniz(Tüm Saroz sahillerinde kiralik evlerimiz vardır)

önder ötücü 05462597445 


Etiketler:
Erikli ulasim
erikliye nasıl gidilir
Saros körfezi nerede
Erikli Kiralık ev
Erikli pansiyon
Erikli satilik ev